Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Жовтень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 25

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Жовтень » 30

     

Всесві́тня організа́ція охоро́ни здоро́в'я (ВООЗ, англ. World Health Organization (WHO)) — спеціалізована установа Організації Об'єднаних Націй, яка опікується проблемами охорони здоров'я у світовому масштабі. Штаб-ква ... Читати далі »

Переглядів: 534 | Додав: Dragon | Дата: 30.10.2016 | Коментарі (0)

Відповідальне батьківство та планування сім’ї

В усьому світі останнім часом все більша увага приділяється проблемі здоров'я, здорового способу життя та відповідального батьківства.

 З 10.05. по 17.05. року в Чернігівській області проводиться тиждень планування сім’ї.

Планування сім'ї - поняття, яке активно входить в наше життя. Що це таке і чому планування сім'ї так важливо для кожного з нас, для кожної родини? Багато років планування сім'ї помилково розумілося як обмеження народжуваності. Але планування сім'ї - це забезпечення здоров'я жінки для народження бажаних і здорових дітей. Іншими словами, планування сім'ї - це діти за бажанням, а не з нагоди. Право на планування сім'ї, на вільне і відпов ... Читати далі »

Переглядів: 447 | Додав: Dragon | Дата: 30.10.2016 | Коментарі (0)

     

Туберкульоз та його профілактика

 Туберкульоз – одне з найпоширеніших та найзагрозливіших захворювань людини, тварин, птахів. Туберкульоз не має «адреси», «посади», не має «паспорта», не розрізняє соціального статусу і однаково небезпечний для усіх.

Туберкульозом захворіти може кожен!

З 1995 року в Україні зареєстровано епідемію туберкульозу, яка і донині невпинно прогресує. Щороку на туберкульоз захворюють майже 40 тис. українців, з них на «відкриту» форму туберкульозу близько 30%, помирає щорічно понад 10тис. Україна по рівню смертності від туберкульозу займає перше місце ... Читати далі »

Переглядів: 427 | Додав: Dragon | Дата: 30.10.2016 | Коментарі (0)

Всесвітній тиждень грудного вигодовування -
1-7 серпня 

Тема тижня:«Breastfeeding and work. Lets make it work» «Грудне вигодовування і робота – це можливо»

Всесвітній тиждень грудного вигодовування проводиться щорічно з 1 по 7 серпня за ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров’я. Приводом для його запровадження стало прийняття у серпні 1990 року Інночетійської декларації ВООЗ і ЮНІСЕФ, спрямованої на охорону, заохочення та підтримку грудного вигодовування. В Україні тиждень грудного вигодовування проводиться з 2001 року.

Всесвітній альянс на підтримку грудного вигодовування (WABA) пропонує присвятити цьогорічні заходи тижня розширенню можливостей і підтримку всіх жінок, які працюють, поєднання їх роботи з вихованням дітей, з ... Читати далі »

Переглядів: 403 | Додав: Dragon | Дата: 30.10.2016 | Коментарі (0)

     

     Поліомієліт – це інфекційне захворювання, при якому уражається центральна нервова система, шлунково-кишковий тракт і лімфатична система. Хвороба є найпоширенішою причиною виникнення у дітей фізичних недоліків. Вірус поліомієліту, потрапивши в організм, проникає в нервову систему через кров, уражає різні відділи, переважно рухові клітини спинного мозку, а також рухові корінці, які відповідають за рухи. Він поширюється повітряно-крапельним шляхом (чхання, кашель) або за типом кишкової інфекції (через фекалії хворого). Основний засіб профілактики хвороби – вакцинація дітей.

 

Сімейний лікар КЗОЗ «Менський центр ПМСД»          &n ... Читати далі »

Переглядів: 386 | Додав: Dragon | Дата: 30.10.2016 | Коментарі (0)

Всесвітній день здоров'я: переможемо діабет!

Тема Всесвітнього дня здоров'я 2016 року – «Переможемо діабет!». Епідемія діабету стрімко наростає в багатьох країнах, причому особливо різке зростання спостерігається  в країнах з низьким і середнім рівнем доходу. Але діабет можна лікувати і більшу частину випадків захворювання можна запобігти.

Діабет – хронічне захворювання, яке розвивається, коли підшлункова залоза не виробляє достатньо інсуліну, або коли організм не може ефективно використовувати вироблений інсулін. Інсулін – це гормон, що регулює рівень цукру в крові і дає нам необхідну для життя енергію. Якщо він не може потрапити в клітини, де окислюється в якості енергії, то вміст цукру в крові зростає до небезпечних рівнів.

< ... Читати далі »
Переглядів: 403 | Додав: Dragon | Дата: 30.10.2016 | Коментарі (0)

            31 травня 2016 року в м. Мена відбувся Троїцький ярмарок.

КЗОЗ «Менський центр первинної медико-санітарної допомоги» під керівництвом головного лікаря Наталії Іванівни Корнієнко прийняв участь у цьому святковому заході.

В парку недалеко від сцени було встановлено палатку, яка була стилізована під українську хату, прикрашена вишитими рушниками, скатертинами та композиціями з квітів.

Медичними сестрами закладу проводилось вимірювання артеріального тиску. Люди мали змогу зважити себе на електронних вагах.

В палатці весь час знаходився лікар загальної практики сімейної медицини, який при необхідності надавав поради пацієнтам.

Наш заклад прийняв участь у конкурсі вінків, в я ... Читати далі »

Переглядів: 416 | Додав: Dragon | Дата: 30.10.2016 | Коментарі (0)

Всеукраїнський день боротьби із захворюванням

 на рак молочної залози

 

Наприкінці жовтня в Україні проводився Всеукраїнський день боротьби із захворюванням на рак молочної залози.

Захворіти на рак молочної залози може будь-яка жінка, однак у одних ризик захворювання високий, а в інших - низький. Не позбавлені цього ризику і чоловіки, проте понад 99% всіх пацієнтів з раком молочної залози – жінки. Фактори, що підвищують ризик захворювання, наступні: вік понад 40 років; спадкова і сімейна схильність; пізня менопауза; ранній початок місячних (до 12 років); пізні перші пологи (у віці понад 30 років) або їх відсутність; переривання вагітності; фіброзно-кістозна мастоп ... Читати далі »

Переглядів: 355 | Додав: Dragon | Дата: 30.10.2016 | Коментарі (0)