Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Травень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 25

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2018 » Травень » 18 » Всесвітній день боротьби з артеріальною гіпертензією
12:58
Всесвітній день боротьби з артеріальною гіпертензією

   

Щорічно в другу суботу травня відзначають Всесвітній день боротьби з артеріальною гіпертензією.

 

На підтримку ініціативи Всесвітньої Організації Охорони Здоров’я, в КЗОЗ «Менський центр ПМСД» постійно проводяться інформативно-профілактичні заходи щодо підвищення інформованості населення про серйозні ускладнення артеріальної гіпертензії, поширення інформації про можливість попередження розвитку гіпертонії.

 

17 травня за ініціативи головного лікаря КЗОЗ «Менський центр ПМСД» Наталії Корнієнко в центрі м. Мена було розміщено пункт вимірювання артеріального тиску, де всі бажаючі мали змогу безкоштовно виміряти свій артеріальний тиск.

 

Загалом за час роботи пункту виміряти свій тиск виявили бажання 92 жителі м. Мени та Менського району. З них 29 чоловік мали проблеми з тиском.

 

Сестра медична, яка проводила вимірювання артеріального тиску, роз’яснювала до якого сімейного лікаря звертатись та що робити в разі високого чи низького артеріального тиску.

 

Також під час спілкування з жителями району проводилась роз’яснювальна робота по підписанню декларацій з сімейними лікарями.

 

Жителі району були задоволені наданою послугою та прохали керівництво закладу проводити такі акції якомога частіше.

 

 

Що ж таке артеріальна гіпертензія?

Артеріальна гіпертензія (підвищення артеріального тиску) – один зі станів, що належать до так званих «хвороб цивілізації». Вважається, що понад 1,5 мільярда людей у всьому світі страждають на артеріальну гіпертензію, у 60% населення принаймні один раз у житті виявляють підвищення артеріального тиску, близько 40% хворих не знають показників свого артеріального тиску.

Згідно останніх рекомендацій МОЗ України, нормою вважається показник артеріального тиску 120/80 мм. рт. ст. Підвищеним є тиск до 129-89 мм. рт. ст., а за умови тривалого підвищення показника до 130/80 мм. рт. ст. встановлюється діагноз артеріальна гіпертензія першого ступеня.

Гіпертонічна хвороба є найбільш поширеним захворюванням серед патології серцево-судинної системи і посідає перше місце в структурі непрацездатності, інвалідності та смертності населення. Україна належить до країн з дуже високим ступенем поширення артеріальної гіпертензії.

Найчастішими ускладненнями АГ є гострі порушення мозкового кровообігу (інсульти), інфаркт міокарду, ішемічна хвороба серця, крововиливи у сітківку ока, аневризми судин, стеноз судин нирок, нефросклероз, ниркова недостатність.

Стрес, малорухливий спосіб життя, неправильне харчування, надлишкова вага, зловживання алкоголем, паління – все це є факторами ризику гіпертонічної хвороби.

Почніть з вимірювання артеріального тиску. Не займайтеся самолікуванням, зверніться до фахівця для індивідуального підбору препаратів! Лише свідоме ставлення до свого здоров’я та правильно підібрана терапія дають позитивний результат.

 

Переглядів: 273 | Додав: Dragon | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar