Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Березень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 25

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2018 » Березень » 23 » Комфортний перехід на літній час
12:48
Комфортний перехід на літній час

   

Комфортний перехід на літній час

Щорічно стрілки наших годинників доводиться переводити то на літній, то на зимовий час, і звичайно це приносить деякі незручності. Люди найважче переносять саме перехід на літній час, а не зимовий, адже вставати треба на годину раніше. Часто скаржаться на втомлюваність, зниження працездатності, дратівливість і депресію. Найбільше годинну зміну в часі відчувають на собі люди, що мають проблеми з кров'яним тиском та захворювання серця.

Цього року перехід на літній час відбудеться в ніч з 24-го на 25-е березня.Стрілки годинника потрібно буде перевести на годину вперед о 3 годині ранку.

То ж як адаптуватися до чергового переходу на літній час?

Ось декілька порад для комфортного переходу на літній час із найменшими наслідками для здоров'я:

1. Свіже повітря. Свіже повітря і регулярні прогулянки мають бути невід'ємною частиною здорового способу життя кожної людини. Однак коли попереду – зміна режиму дня, піші прогулянки мають стати невід'ємною частиною вашого способу життя.

2. Лягайте раніше спати. Таким чином ваш організм зможе заздалегідь адаптуватися до прийдешнього зрушення в розпорядку дня.

3. Знижуйте навантаження. Намагайтеся уникати стресу та знижувати навантаження на мозок і нервову систему в дні, що передують переведенню годинників, а також у перші тижні після нього. Варто дати організму можливість пристосуватися до нового розпорядку дня.

4. Увага до їжі. Намагайтеся не посилювати стрес, викликаний в організмі переходом на літній час, додатковим стресом від неправильного харчування. Варто виключити жирну та гостру їжу, їсти поменше солодкого. Оскільки після зими натуральні овочі з вітамінами не знайти, можна почати приймати вітаміни в таблетках.

5. Менше часу за кермом. Порушення режиму, брак сну можуть спровокувати стан, у якому краще не управляти машиною. Згідно зі статистикою, в перші дні після переведення годинників кількість ДТП на дорогах зростає.

6. Відмовтеся від кави й алкоголю. Медики також рекомендують у перші дні після переходу на літній час відмовитися від кави та алкогольних напоїв. Вони можуть негативно впливати на нервову систему і посилити стрес від зміни розпорядку дня.

Тож, дотримуйтеся таких елементарних порад, і вони обов’язково допоможуть Вам побороти негативні сторони переходу на літній час. 
 

Ганна Дубина, методист НМЦ ЦЗ та БЖД

Чернігівської області

За інформацією з сайту Менської районної ради: http://meadm.cg.gov.ua/index.php?id=290934&tp=0

Переглядів: 257 | Додав: Dragon | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar