Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Лютий 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 25

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2019 » Лютий » 14 » Де шукати вакцини?
12:41
Де шукати вакцини?

Усі вакцини - від кору, паротиту, краснухи, дифтерії, правця і усіх інших захворювань за Календарем щеплень (ті, що закупила держава і для пацієнтів є безоплатними) - роблять ЛИШЕ у комунальних закладах охорони здоров’я, що надають первинну допомогу. Їх ще часто називають “державними”. Це ті заклади охорони здоров’я, де працюють сімейні лікарі, терапевти і педіатри.

Поки не варто шукати вакцини, гарантовані державою і безоплатні для громадян за Календарем, у приватних клініках. Нині забезпечення вакцинами приватних медичних закладів - відповідальність керівництва таких закладів. Планується, що вакцини, закуплені за державний кошт, стануть доступні у приватних клініках і кабінетах лікарів-ФОП, які уклали договір з Національною службою здоров’я України (НСЗУ). Механізм передачі таким закладам вакцин за кошти Держбюджету зараз узгоджується МОЗ України.

Наразі якщо ви підписали декларацію з сімейним лікарем, терапевтом чи педіатром з приватної клініки чи лікарем-ФОП, вакцинацію ви можете пройти у будь-якому комунальному закладі охорони здоров’я (“державній” амбулаторії).

Якщо лікар закладу вам відмовляє у вакцинації, необхідно звернутись для головного лікаря.  Якщо владнати питання не вдалось і за участі головного лікаря, зверніться у місцевий департамент охорони здоров’я.

Докладно про ваші права щодо профілактики і зокрема вакцинації, на що звернути увагу і як підготуватися до щеплення: https://bit.ly/2HEft87

Про кір і вакцинацію: https://bit.ly/2Dok6Qh

Про вакцини, які є в Україні: https://bit.ly/2JN1Roc

Про фейки, яким не варто вірити:

Всесвітня організація охорони здоров’я цього року визнала відмову від вакцинації глобальною загрозою людству: https://bit.ly/2HHjVmt

За інформацією сайту: http://moz.gov.ua/article/immunization/de-shukati-vakcini

Переглядів: 244 | Додав: Dragon | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar